kliknite na fotku da uvećate |
kliknite na fotku da uvećate |
- 500 gr jufke
- 500 gr mljevenog junećeg mesa
- 300 gr krompira
- 1 glavica crvenog luka
- malo bijelog luka
- sol
- vegeta
- biber
- ulje
- malo maslaca
Priprema
Težina Srednje zahtjevno
- U mljeveno meso veoma sitno isjeći crveni, zatim bijeli luk, dodati sol, biber, Vegetu te malo ulja. Izmješati - tj. dobro sjediniti sastojke. Zatim, posudu u kojoj je smjesa, pokriti folijom te ju ostaviti u frižider na pola sata do sat.
- Za to vrijeme, oguliti krompir, isjeći ga na kockice, dobro oprati, pa ga dodati u smjesu s mesom.
- Od jufke odvajati po dvije kore, svaku premazati maslacem ili mješavinom ulje + maslac, na drugu koru redati smjesu s mesom i krompirom. Urolati.
- Redati na podmazan pleh, sve do isteka kora. Lijepo poredane rolne, premazati uljem i peći u pećnici, prethodno zagrijanoj na 200*.
- Pečen burek možete premazati s tankim slojem pavlake.
Nema komentara:
Objavi komentar