2/23/2015

Šareni burek

kliknite na fotku da uvećate


kliknite na fotku da uvećate
Sastojci

  • 500 gr jufke
  • 500 gr mljevenog junećeg mesa
  • 300 gr krompira
  • 1 glavica crvenog luka
  • malo bijelog luka
  • sol
  • vegeta
  • biber
  • ulje
  • malo maslaca

Priprema
        Težina  Srednje zahtjevno
  1. U mljeveno meso veoma sitno isjeći crveni, zatim bijeli luk, dodati sol, biber, Vegetu te malo ulja. Izmješati - tj. dobro sjediniti sastojke. Zatim, posudu u kojoj je smjesa, pokriti folijom te ju ostaviti u frižider na pola sata do sat.
  2. Za to vrijeme, oguliti krompir, isjeći ga na kockice, dobro oprati, pa ga dodati u smjesu s mesom.
  3. Od jufke odvajati po dvije kore, svaku premazati maslacem ili mješavinom ulje + maslac, na drugu koru redati smjesu s mesom i krompirom. Urolati.
  4. Redati na podmazan pleh, sve do isteka kora. Lijepo poredane rolne, premazati uljem i peći u pećnici, prethodno zagrijanoj na 200*.
  5. Pečen burek možete premazati s tankim slojem pavlake.

Nema komentara:

Objavi komentar