1. Prvo skuhajte
piletinu. Najbolje da od cjelog pileta koje ste isjekli na standardne
komade skuhate supu onako kako je inače kuhate. Pregorim luk, dodam
mrkvu, peršun, celer i tako skuham supu. Poslije dodam rezance i začinim
Vegetom. To je otprilike onako kako ja kuham domaću supu.
2. E sad, za ovo pohovanje, kada ste meso izvadili i
ocjedili od supe, možete da počnete. Možete pohovati sve djelove, ali
nekako je najljepše bjelo meso/ prsa. Njega odvojite od kože i kostiju,
ali gledajte da ostane u komadu. Neće biti problem. Također, ako želite,
umjesto cijelog pileta možete skuhati supu i od onoliko bjelog mesa
koliko vam treba za ručak. Pohovati meso prethodno stavljeno u marinadu
na uobicajen nacin (2 jaja i malo brašna). Pržite tek toliko da korica
dobije zlatno zutu boju jer je meso vec kuhano.
Nema komentara:
Objavi komentar