2/20/2015

Pohovana pileća prsa

Pohovana pileća prsa
(-
na moj način) 

 

 

Sastojci

  •  1 pileće bijelo meso (prsa)
  •  2 jaja
  •  1 šolja brašno
  •  začini Vegeta, sol, bosiljak, biber, crvena mlj. paprika, peršun
  •  250gr vrhnje za kuhanje

    Priprema

    Težina:
    Složeno
    1. Prvo skuhajte piletinu. Najbolje da od cjelog pileta koje ste isjekli na standardne komade skuhate supu onako kako je inače kuhate. Pregorim luk, dodam mrkvu, peršun, celer i tako skuham supu. Poslije dodam rezance i začinim Vegetom. To je otprilike onako kako ja kuham domaću supu.

    2. E sad, za ovo pohovanje, kada ste meso izvadili i ocjedili od supe, možete da počnete. Možete pohovati sve djelove, ali nekako je najljepše bjelo meso/ prsa. Njega odvojite od kože i kostiju, ali gledajte da ostane u komadu. Neće biti problem. Također, ako želite, umjesto cijelog pileta možete skuhati supu  i od onoliko bjelog mesa koliko vam treba za ručak. Pohovati meso prethodno stavljeno u marinadu na uobicajen nacin (2 jaja i  malo brašna). Pržite tek toliko da korica dobije zlatno zutu boju jer je meso vec kuhano.  
    • PRILOG:
      Krompir na listove ispečem u tepsiji, dodam malo sitno isjeckanog bijelog luka i kad je fino peceno zalijem sa vrhnjem za kuhanje ..zacinim s Vegetom, biberom te persunovim listom i bosiljkom .Odlican prilog za vasu piletinu...
      ..Još dobra zelena salata (-poskropljena limunom) supu ste prethodno vec zgotovili a za desert se snađite ;-) 

Nema komentara:

Objavi komentar