- Sastojci:
- 800 gr Teletine bez kosti
- 4 struka Poriluka/prase
- 3 kom. Paprika različitih boja
- 50 gr Bamije
- 1 Mrkva
- 2 kom. Paradajza
- Peršunov list i korijen
- Celerov list
- Lovorov list
-
- sol, biber, Vegeta i mljevena slatka paprika
Priprema
- Težina:
-
Očistiti i isjeći prasu /poriluk i bamiju, dobro oprati pa potopiti da odstoji u slanoj vodi, zatim opet dobro oprati pa onda obariti. Procijediti (ja ponovo operem...).
-
Teletinu isjeći na kocke (krupnije). Propržiti na ulju dodati paprike sječene na krupnije komade zatim, mrkvu, paradajz, korijen peršuna (i dodati sve navedene začine). Dinstati neko vrijeme pa dodati prasu i bamiju. Nastaviti dinstati s tim što sada svako malo dolivamo po sasvim malo vode. Na kraju isjeckati sitno peršunov i celerov list. Ostaviti još koji minut. Potom skloniti s vatre.
2/15/2015
Poriluk / prasa sa teletinom
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar