2/21/2015

Pita sa tikvicama

Pita s tikvicama 

 

Sastojci

  •  600gr jufke
  •  3 komada tikvice
  •  1 šolja kukuruzovog brašna
  •  180 gr pavlake
  •  4 jaja
  •   sol
  •  50 gr maslaca
  •  1-1,5dl ulja
  •  1 kesica praška za pecivo

    Priprema

    Vrijeme pripreme:   60 min

    Težina:
    Srednje zahtjevno
    1. Jufka razvučena kao za svaku drugu pitu (prosušena i rezana na veličinu vašeg pleha),

      Fil: isjeći na kockice tri srednje tikvice, dodati pavlaku, četiri jaja, sol, malo praška za pecivo i 1 šolju kukuruzovog brašna.

      Napomena: 'Ko ne radi domaće kore, jednako može da koristi i gotove.
    2. Jufke sa smjesom,  po tri motati u rolu: ( sva tri lista jufke premazivat' mješavinom maslac + ulje, a na treći list stavit' fil). Slagati u nauljen pleh (premazati svaku rolu s pavlakom i uljem) i peći u dobro zagrijanoj pećnici... Temperaturu smanjiti na 180*. Kroz najviše 30 min pita je pečena.

    3. Prijatno!

    Posluživanje


Nema komentara:

Objavi komentar