Pita s tikvicama
- 600gr jufke
- 3 komada tikvice
- 1 šolja kukuruzovog brašna
- 180 gr pavlake
- 4 jaja
- sol
- 50 gr maslaca
- 1-1,5dl ulja
-
1 kesica
praška za pecivo
Priprema
- Vrijeme pripreme: 60 min
- Težina:
-
Jufka razvučena kao za svaku drugu pitu (prosušena i rezana na veličinu vašeg pleha),
Fil: isjeći na kockice tri srednje tikvice, dodati pavlaku, četiri jaja, sol, malo praška za pecivo i 1 šolju kukuruzovog brašna.
Napomena: 'Ko ne radi domaće kore, jednako može da koristi i gotove. -
Jufke sa smjesom, po tri motati u rolu: ( sva tri lista jufke premazivat' mješavinom maslac + ulje, a na treći list stavit' fil). Slagati u nauljen pleh (premazati svaku rolu s pavlakom i uljem) i peći u dobro zagrijanoj pećnici... Temperaturu smanjiti na 180*. Kroz najviše 30 min pita je pečena.
-
Prijatno!
Posluživanje
Nema komentara:
Objavi komentar