- 2 žumanjka
- 2 dl vode
- 2 dl mlijeka
- 50 gr margarina, može i maslac
- 1 i 1/2 kesica suhog kvasca
- 650 gr brasna
- 1 kašika šećera
- 1 šoljica kečapa
- 150 gr salame - po ukusu
- 150 gr sira
- sol
- ulje
Priprema
- Težina:
- Kvasac i šećer staviti u toplo mlijeko.
- U brašno staviti žumanjke, mlijeko i kvasac, toplu vodu, meki maslac, sol pa umjesiti (mekano) tijesto..
- Ostaviti da stoji sat vremena.
- Razvući na brašnjavoj podlozi, pa isjeći na pravougaonike, filovati sirom i salamom, dodati malo kečapa te uviti u role..
- Zagrijati ulje, pa staviti piroške, i smanjiti temperaturu.
- Pri pečenju ih okretati nekoliko minuta kako bi se ravnomjerno ispekle.
- Obavezno ih poredajte na papirne ubruse kako vam nebi ostale premasne.
Nema komentara:
Objavi komentar