2/24/2015

Džem od jagoda i bijele čokolade

 Sastojci

  •      1 kg očišćenih jagoda
  •      1 kg šećera
  •      100 gr bijele čokolade

Priprema

Težina:
    Srednje zahtjevno
  1. Jagode oprati i propasirati kroz krupnu rešetku.
  2. Staviti u šerpu sa šećerom pa  kuhati, neprestano mješajući, dok se šećer ne otopi.
  3. Džem kuhati dok na dnu šerpe ne mognete ostaviti trag prilikom prevlačenja kuhačom.
  4. Prije samog finiša ulomiti bijelu čokoladu kako bi džem dobio na gustini ali i na ukusu.
  5. Vreo džem sipati u tegle, ostaviti da se uhvati korica u toploj rerni, (ostaviti dva sata).

Napomena: Dobro oprane posušene tegle prije sipanja džema staviti u rernu zagrijanu na 50 stepeni. Tek onda sipati džem.

Nema komentara:

Objavi komentar