Sastojci
Priprema
Težina:
Srednje zahtjevno
Napomena: Dobro oprane posušene tegle prije sipanja džema staviti u rernu zagrijanu na 50 stepeni. Tek onda sipati džem.
- 1 kg očišćenih jagoda
- 1 kg šećera
- 100 gr bijele čokolade
Priprema
Težina:
Srednje zahtjevno
- Jagode oprati i propasirati kroz krupnu rešetku.
- Staviti u šerpu sa šećerom pa kuhati, neprestano mješajući, dok se šećer ne otopi.
- Džem kuhati dok na dnu šerpe ne mognete ostaviti trag prilikom prevlačenja kuhačom.
- Prije samog finiša ulomiti bijelu čokoladu kako bi džem dobio na gustini ali i na ukusu.
- Vreo džem sipati u tegle, ostaviti da se uhvati korica u toploj rerni, (ostaviti dva sata).
Napomena: Dobro oprane posušene tegle prije sipanja džema staviti u rernu zagrijanu na 50 stepeni. Tek onda sipati džem.
Nema komentara:
Objavi komentar