Sastojci:
- 6 jaja
- 26 kasika secera
- 26 kasika ulja
- 26 kasika mlijeka
- 1 prasak za pecivo i
- 26 kasika brasna mekog ( moze i 13 kas griza + 13 brasna )
Priprema:
- Smjesu podijelit' na dva dijela, prvu izliti u tepsiju koju smo prethodno premazali uljem te ju pobrasnjavili, pa staviti u pećnicu i peci tek toliko da se prvi sloj kore na gornjem dijelu zapece.
- Staviti odozgor narendane jabuke (1,5 kg) koje smo prethodno izrendali i posecerili + 1 vanilija secer ili cimet.
- Drugi dio tijesta posuti po jabukama i vratiti u rernu...peci na 180*.
- Da bi smo bili sigurni da je kolac ravnomjerno pecen u sredinu kolaca lagano zabodemo noz ako je suh, kolac je pecen.
- Tada, dok je jos topao, pospemo ga sa secerom u prahu (a rezati tek kad se ohladi).
- NAPOMENA: MJERA JE ZA VEćI PLEH te se sastojci mogu prepoloviti..
- Kolac se također moze raditi i sa nekim drugim vocem (visnjama, jagodama, tresnjama, ili pak s bundevom).
Nema komentara:
Objavi komentar