2/21/2015

Kolač sa jabukama




Sastojci:
  •     6 jaja
  •     26 kasika secera
  •     26 kasika ulja
  •     26 kasika mlijeka
  •     1 prasak za pecivo i
  •     26 kasika brasna mekog ( moze i 13 kas griza + 13 brasna )



Priprema:

  1. Smjesu podijelit' na dva dijela, prvu izliti u tepsiju koju smo prethodno premazali uljem te ju pobrasnjavili, pa staviti u pećnicu i peci tek toliko da se prvi sloj kore na gornjem dijelu zapece.
  2. Staviti odozgor narendane jabuke (1,5 kg) koje smo prethodno izrendali i posecerili + 1 vanilija secer ili cimet.
  3. Drugi dio tijesta posuti po jabukama i vratiti u rernu...peci na 180*.
  4. Da bi smo bili sigurni da je kolac ravnomjerno pecen u sredinu kolaca lagano zabodemo noz ako je suh, kolac je pecen. 
  5. Tada, dok je jos topao, pospemo ga sa secerom u prahu (a rezati tek kad se ohladi).
  6. NAPOMENA: MJERA JE ZA VEćI PLEH te se sastojci mogu prepoloviti..
  7. Kolac se također moze raditi i sa nekim drugim vocem (visnjama, jagodama, tresnjama, ili pak s bundevom).

Nema komentara:

Objavi komentar