3/27/2015

Tiramisu sa jagodama





Sastojci:

  • 400 g jagoda,
  • 200 g šećera u prahu,
  • 4 jaja,
  • 500 g sira mascarpone,
  • 200 ml slatkog vrhnja,
  • 1 učvrščivać za slatko vrhnje (krem-fix),
  • 250 g piškota,
  • 200 ml crne kafe,
  • 30 ml ruma,
  • kakao u prahu.


Priprema:

  1. Jagode oprati, očistiti i narezati na polovice.
  2. Pola jagoda pasirati, a ostatak narezati na četvrtine.
  3. U zdjelu dodati žumanjke, jaje i šećer u prahu, te ručnim mikserom miješati dok smjesa ne postane pjenasta i svijetla.
  4. Miksati, dodati pire od jagoda i sir mascarpone.
  5. Od slatkog vrhnja i kremfixa istući šlag, te izmješati.
  6. Kafu i rum pomiješati, pa u njih umakati piškote i naizmjence u kalup slagati red namočenih piškota, red narezanih jagoda, sloj kreme i tako dva puta.
  7. Tiramisu staviti u hladnjak preko noći i prije posluživanja posuti kakaom u prahu.

Nema komentara:

Objavi komentar