Sastojci
- ulje
- 2 crvena luka
- 3-4 čehne bijelog luka
- 1 chilly papričice
- 1 lovorov list
- 1 kašika crvene paprike
- 2 kašika paradajz-sosa
- 2 mrkve
- 2 kašika meda
- 1 kašika šećera
- 150 ml bijelog vina
- 500 gr junećeg mesa
- sol
- biber
Priprema
1. Na ugrijano ulje izdinstati sitno
sjeckani crveni luk, zatim dodati i bijeli. Posoliti i pobiberiti pa nasuti polovinu vina (pola od 150ml).
2. Meso narezati na kocke te dodati luku. Postupno dodavati naizmjenice vino (preostali dio) i vodu. Kuhati na laganoj vatri.
3. Nakon nekog vremena dodati i crvenu te chilly papriku. Zatim mrkvu, šećer, med i lovorov list. Gulaš je najbolji kada se kuha duže. Tako bi vrijeme kuhanja trebalo da traje ~2 h.
Nema komentara:
Objavi komentar