3/06/2015

Gulaš sa medom






Sastojci

  • ulje
  • 2 crvena luka
  • 3-4 čehne bijelog luka
  • 1 chilly papričice
  • 1 lovorov list
  • 1 kašika crvene paprike
  • 2 kašika paradajz-sosa
  • 2 mrkve
  • 2 kašika meda
  • 1 kašika šećera
  • 150 ml bijelog vina
  • 500 gr junećeg mesa
  • sol
  • biber

Priprema
1. Na ugrijano ulje izdinstati sitno sjeckani crveni luk, zatim dodati i bijeli. Posoliti i pobiberiti pa nasuti polovinu vina (pola od 150ml).
2. Meso narezati na kocke te dodati luku. Postupno dodavati naizmjenice vino (preostali dio) i vodu. Kuhati na laganoj vatri.
3. Nakon nekog vremena dodati i crvenu te chilly papriku. Zatim mrkvu, šećer, med i lovorov list. Gulaš je najbolji kada se kuha duže. Tako bi vrijeme kuhanja trebalo da traje ~2 h.


Nema komentara:

Objavi komentar