Sastojci
- 600gr jufke
- 500gr špinata
- 2-3 jaja
- 150gr sira ili kajmaka (može oboje)
- šolja mlijeka
- kukuruznog brašna 1 šoljica
- pavlaka 200ml
- malo soli
- ulje
- prašak za pecivo a može i mineralna voda
Priprema
Težina:
Jednostavno
Oprati 500g spinata pa ga posloziti u dublju posudu list na list
posoliti i ostaviti nekih 20 min zatim ponovo oprati / list po list / isjeci na
tanke trakice,posoliti i dodati redom: 2-3 jaja, 200ml pavlake, malo sira ili kajmaka, šolju kukuruznog brasna, šolju
mlijeka i jedan prasak za pecivo...
Izmjesati i nanositi na listove jufke po cetiri - jedan na drugi pa motati u rolu sve dok imate jufke.
Naravno posipati listove uljem / ne mnogo /. Redati u tepsiju ili pleh i peci u zagrijanoj pecnici na 200 stepeni Pita bude brzo pecena pa netreba dozvoliti da dobije posve tamnu boju vec zlatno zutu.
Izmjesati i nanositi na listove jufke po cetiri - jedan na drugi pa motati u rolu sve dok imate jufke.
Naravno posipati listove uljem / ne mnogo /. Redati u tepsiju ili pleh i peci u zagrijanoj pecnici na 200 stepeni Pita bude brzo pecena pa netreba dozvoliti da dobije posve tamnu boju vec zlatno zutu.
Nema komentara:
Objavi komentar