4/25/2015

Torta sa jagodama




Sastojci
  • 350 gr petit keksa
  • 200 gr šećera u prahu
  • 400 gr šlaga
  • 300 gr jagoda
  • 2 dl gazirane vode
  • 200 gr margarina
  • 2 kisele pavlake
  • malo soka za natapanje keksa

Priprema

  1. Umutiti šlag sa gaziranom vodom. 
  2. U drugu posudu mixerom umutiti margarin sa prah šećerom, u to dodamo dvije kisele pavlake, te lagano umutimo smjesu (ali ne mixerom).
  3. Keks namačemo u pripremljeni sok te redamo na podlogu za tortu pa nanosimo šlag.
  4. Jagode, ako su krupne, isjeći ih na polovine te ih redati preko šlaga.
  5. Preko jagoda stavimo fil od pavlake te ostavimo u frižider na kratko vrijeme da bi se steglo.
  6. Ponovo namačemo keks te s njim oblažemo cijelu površinu.
  7. Radimo identično kao prvi put -> keks -> šlag -> jagode -> pavlaka.
  8. Na kraju završni red keksa. 
  9. Prekrijte tortu pa ju ostavite u hladnjak 3 do 4 sata.
  10. Nakon hlađenja ukrasite po Vašem ukusu.