Sastojci
- 350 gr petit keksa
- 200 gr šećera u prahu
- 400 gr šlaga
- 300 gr jagoda
- 2 dl gazirane vode
- 200 gr margarina
- 2 kisele pavlake
- malo soka za natapanje keksa
Priprema
- Umutiti šlag sa gaziranom vodom.
- U drugu posudu mixerom umutiti margarin sa prah šećerom, u to dodamo dvije kisele pavlake, te lagano umutimo smjesu (ali ne mixerom).
- Keks namačemo u pripremljeni sok te redamo na podlogu za tortu pa nanosimo šlag.
- Jagode, ako su krupne, isjeći ih na polovine te ih redati preko šlaga.
- Preko jagoda stavimo fil od pavlake te ostavimo u frižider na kratko vrijeme da bi se steglo.
- Ponovo namačemo keks te s njim oblažemo cijelu površinu.
- Radimo identično kao prvi put -> keks -> šlag -> jagode -> pavlaka.
- Na kraju završni red keksa.
- Prekrijte tortu pa ju ostavite u hladnjak 3 do 4 sata.
- Nakon hlađenja ukrasite po Vašem ukusu.