Sastojci:
- 400 g jagoda,
- 200 g šećera u prahu,
- 4 jaja,
- 500 g sira mascarpone,
- 200 ml slatkog vrhnja,
- 1 učvrščivać za slatko vrhnje (krem-fix),
- 250 g piškota,
- 200 ml crne kafe,
- 30 ml ruma,
- kakao u prahu.
- Jagode oprati, očistiti i narezati na polovice.
- Pola jagoda pasirati, a ostatak narezati na četvrtine.
- U zdjelu dodati žumanjke, jaje i šećer u prahu, te ručnim mikserom miješati dok smjesa ne postane pjenasta i svijetla.
- Miksati, dodati pire od jagoda i sir mascarpone.
- Od slatkog vrhnja i kremfixa istući šlag, te izmješati.
- Kafu i rum pomiješati, pa u njih umakati piškote i naizmjence u kalup slagati red namočenih piškota, red narezanih jagoda, sloj kreme i tako dva puta.
- Tiramisu staviti u hladnjak preko noći i prije posluživanja posuti kakaom u prahu.